Hvad går spillet ud på?

Pundit er skabt til fodboldnørden, der ofte føler sig mere vidende end fodboldeksperterne, som kommenterer kampene på tv og i medierne.

Spillet går såre simpelt ud på at slå sin modstander i en fodboldkamp ved at svare rigtigt på så mange nørdede fodboldspørgsmål som muligt. 
Her handler det nemlig om at huske de legendariske spillere, man havde glemt alt om. Som i fodboldkampene på grønsværen kan man tackle, trække offside, få kort eller spille med et aggressivt genpres.
  
På tur stilles det angribende hold et spørgsmål fra én af de valgte spørgsmålskategorier. Svares der rigtigt afleveres bolden frem ad banen fra spiller til spiller, eller der trækkes et kort fra bunken med taktikkort. Det angribende hold beholder boldbesiddelse for hvert rigtigt svar, og må derfor rulle terningen igen. Der scores ved rigtigt svar, når Fodbolden er nået frem til Angriberen.

 

Der er flere måder, hvorpå et angribende hold kan miste boldbesiddelsen. Den mest gængse er ved forkert svar, og det forsvarende hold overtager i den situation Fodbolden ved deres Kaptajn og starter deres angreb. 

Undervejs kan man også påvirke spillet ved at benytte sig af de forskellige Taktikkort. Kortene kan spilles ud på strategiske tidspunkter for at vende en kamp eller sikre sig sejren. 

Taktik spiller en vigtig rolle i fodbold - og ligeledes i Pundit. Offensive og defensive Taktikkort kan derfor anvendes til sit holds fordel afhængigt af spilsituationen. Taktikkort erhverves ved at svare rigtigt på spørgsmål - holdet har nu valget mellem at aflevere Fodbolden én spiller frem ad banen eller trække et Taktikkort. Offensive kort kastes når man har bolden, mens defensive taktikkort skal kastes som forsvarende hold. 

Man kan have op til to taktikkort på hånden ad gangen, og man skal således afskedige kort, hvis man overskrider denne grænse. Det er valgfrit om man vil udskifte blandt sine to kort, hvis man trækker et, der er bedre. Taktikkortene skal naturligvis holdes skjult for modstanderen til de spilles.

  
 
 
Når alarmen ringer, og de 45 minutter er færdigspillede, har det hold med flest scorede mål vundet håneretten. 
 

Inden spillet går i gang skal deltagerne opdeles i to hold, og der udpeges en holdleder. Når de to hold er opdelt, foretages der et møntkast for at afgøre, hvem der starter med bolden og hvem der må vælge den første af de fem kategorier, der skal spilles med. De to hold vælger på skift, hvilke kategorier, der skal dystes i.

Der er 10 kategorier at vælge i mellem, fordelt på to sværhedsgrader. Det ligger spillerne helt frit for selv at mikse og matche kategorierne. Der er således ikke noget til hinder for at spille med to ’hvide’ (nemme) kategorier og tre ’sorte’ (svære) kategorier. 

Kategorierne skal derefter placeres i Tribunen. Det er ikke afgørende, hvilken kategori, der placeres i hvilket afsnit på Tribunen, så længe, der er en kategori i hvert af de fem rum. 

Mens spillet er i gang trækker man spørgsmål ved hjælp af terningekast. Alt efter hvilken side terningen lander på, trækker man et spørgsmål fra den kategori. Hvis man slår seks med terningen, må man frit vælge, hvilken af de fem kategorier, man vil svare på. 
 
Spørgsmålene er formuleret som hints. Man får altså først en generel information om spilleren, og derefter følger en oversigt over spillerens karriere, en liste over en ligas topscorere, eller en startopstilling. 


Kampen er nu klar til at blive fløjtet igang!