Vores historie

Pundit er et brætspilsfirma med ét enkelt mål for øje; at skabe det bedste og mest udfordrende fodboldbrætspil til fodboldeksperterne derude. Spillet er skabt til os selv; fodboldnørder med viden om fodboldspillere og fodboldhistorie til op over begge ører. Og med Pundit kan vi endelig få afløb for det! 

 

Fra underholdning på kontoret til et brætspil

For at fortælle historien om Pundit, skal vi tilbage til efteråret 2018, hvor Sajeev Hinds-Shankar og Jonas Hagemann Jensen netop var blevet kollegaer i New York. De sene aftentimer, hvor vi knoklede på kontoret, blev fyldt ud med underholdningsindslag, hvor vi skiftevis sendte udfordrende fodbold-trivia spørgsmål frem og tilbage til hinanden.

For eksempel, tilbragte Jonas timer på at finde ud af, hvilke ni spillere, der som de eneste havde scoret for seks eller flere forskellige klubber i Premier League... I kan jo prøve derude selv.

Vi begyndte at undersøge, om der rent faktisk fandtes et spil derude, der kunne tilbyde den samme type underholdning, og det gjorde der altså ikke! 

Pludselig gik et lys op for os - det var dét vi skulle lave. Et fodboldbrætspil for alle fodboldnørder derude!

 

Pundit kommer på gaden!

Pundit udkom i sin første udgave i december 2019 - cirka et år efter idéen blev født. I første omgang var fokus på at få lavet så gode og udfordrende spørgsmål som overhovedet muligt; spørgsmålene er for os det vigtigste i spillet og vores udvalg af spørgsmål er noget, vi løbende forsøger at forbedre og udvide. Det er her underholdningen ved brætspillet findes, og derfor var det her energien i første omgang blev lagt. 

 

I sin første version udkom Pundit i et mindre oplag, og på et år var lageret tømt og Pundit var officielt på gaden! Vores drøm om et fodboldbrætspil var blevet en realitet.

 

Nye spil på hylderne

Løbende fortsatte vi med at udvikle på idéen. Vi udviklede på reglerne ved at teste og teste - især på venner i New York. Vi var også godt klar over, at designet og materialerne skulle løftes til et højere niveau. Samtidig brugte vi alle vores ledige timer på at lave flere og bedre spørgsmål til spillet. 

Efterhånden faldt brikkerne på plads og vi var klar til at komme på gaden med en opdateret udgave af vores brætspil.

Den blå farve gik igen i denne anden udgave af brætspillet, elementerne blev mere strømlinede og fik et mere professionelt og færdigt look.

I sommeren 2021 var Pundit igen klar på gaden. Og blandt andet med vores partnerskab hos Mediano kunne danskerne underholde sig under kampene med vores brætspil, mens Danmark spillede sig frem til semifinalen.

Hvem er vi?

Vi er fodboldnørder. Vi elsker fodbold, og det ved vi, at mange andre derude også gør. Med dette brætspil forsøger vi at nære den kærlighed til sporten, vi har brugt uendeligt mange timer på at spille, på at nørde foran skærmen og på at diskutere med vennerne.

Idéen til Pundit Games blev født i efteråret 2018, mens vi boede i New York. Her blev weekenderne brugt på at følge med i særligt engelsk fodbold, og i pauserne mellem kampene begyndte vi at udfordre hinanden i paratviden om fodboldspillere.

Pludselig gik et lys op for os; hvorfor er det her ikke et brætspil?

I virkeligheden har vi lavet dette spil til os selv - et spil som ironisk nok, ingen vil spille med os nu, fordi vi naturligvis har lavet alle spørgsmålene selv.

De 1000 spillere, som indgår i spillet, har vi nøje valgt for deres meritter, men også for de minder, de har givet os - store som små. Følelsen af nostalgi kan være kraftfuld, og det er gerne den følelse en aften i selskab med vores spil skal give jer.

Vi vil rigtig gerne i kontakt med jer derude, og I er velkomne til at kontakte os, hvis I har spørgsmål til spillet eller bare vil snakke fodbold!

Med venlig hilsen

Jonas Hagemann Jensen & Sajeev Shankar

Jonas & Sajeev - co-founders Pundit Games